Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Η συνωμοσία του γάλακτος

Τον Οκτώβριο του 2004 είχα διαβάσει ένα συγκλονιστικό άρθρο στο περιοδικό Τρίτο Μάτι (τεύχος 126) που ανέτρεψε όλα όσα μου είχε μάθει το σχολείο, η μητέρα μου, η τηλεόραση κ.λ.π. 
Το άρθρο αποσκοπούσε στο να προβληματίσει σε σχέση με την υπερβολική προβολή και, κατ' επέκταση, χρήση του γάλακτος και των προϊόντων του. 
Πολλές έρευνες που έχουν δημοσιευτεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, δείχνουν πως το -αγελαδινό συνήθως- γάλα έχει αρνητικές επιπτώσεις και δυσμενή επίδραση στην ανθρώπινη υγεία. Γιατί ο μέσος καταναλωτής δεν είναι ενημερωμένος για το γεγονός αυτό; Γιατί επικρατεί τέτοια παραπληροφόρηση;
Μας εκπλήσσει όταν ανακαλύπτουμε ότι όλοι εμείς οι καταναλωτές έχουμε υποστεί πλύση εγκεφάλου από διαφημίσεις ότι το γάλα από τις αγελάδες είναι κάποιο είδος απαραίτητη τροφή για τον άνθρωπο. Στην πραγματικότητα, το αγελαδινό γάλα είναι η ιδανική διατροφή για τα μοσχαράκια, αλλά και θρεπτικής αξίας ασυμβίβαστο με τους ανθρώπους μιας και απευθύνεται για να μεγαλώσει ένα θηλαστικό που πρέπει να γίνει από 300 έως 800 κιλά.Θα ήταν πολύ δύσκολο για όλους μας να ανακαλύψουμε και να διαβάσουμε όλη την σχετική βιβλιογραφία, δημοσιεύσεις, άρθρα και έρευνες για την κατανάλωση γάλακτος οπότε βρήκα το σχετικό άρθρο από το περιοδικό Τρίτο μάτι που έκανε την παραπάνω έρευνα σε σχετική βιβλιογραφία, έρευνες κ.λ.π. και αναγράφει σχετικά με:
-Γάλα και Παιδιά
-Γάλα και Οστεοπόρωση: η φοβερή αλήθεια 
-Γάλα και Ακμή
-Γάλα και Υπογονιμότητα
-Γάλα και Παχυσαρκία 
-Γάλα και Καρδιαγγειακά Προβλήματα 
-Γάλα και προγεροντική άνοια (Αλτσχάιμερ) 
-Γάλα και Σκλήρυνση κατά Πλάκας 
-Γάλα και Αρθρίτιδα 
-Γάλα και Πονοκέφαλοι-Ημικρανίες 
-Γάλα και Καρκίνος

Ετοιμαστείτε να ξεχάσετε ότι ξέρατε μέχρι σήμερα κατεβάζοντας το άρθρο σε μορφή pdf από εδώ και τότε θα καταλάβετε γιατί η σύζυγος μου, που μεγάλωσε έως τα 18 σε χωριό, μου είπε ότι οι κτηνοτρόφοι όταν είχαν μια αγελάδα που ''έδινε'' 25-30 κιλά γάλα (πάνω από το φυσιολογικό δηλαδή αφού μια αγελάδα το 1930 έδινε 6 μόλις κιλά) την στέλνανε στο σφαγείο επειδή δεν θεωρούνταν αρκετά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου