Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΜΕ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ...


Στις 24/04 ημέρα που ο πρωθυπουργός κος Παπανδρέου ανακοίνωσε την προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ καλέστηκαν πορείες διαμαρτυρίας σε όλη τη χώρα, έτσι και στη Θεσσαλονίκη. Την ίδια μέρα λίγο αργότερα, στις 9μμ ήταν προγραμματισμένος αποκλεισμός σε γνωστό εστιατόριο της πόλης για την απόλυση υπαλήλου και τις άθλιες εργασιακές σχέσεις που επικρατούν στο κατάστημα.
Μετά από συνεννοήσεις αποφασίστηκε ότι η πορεία δεν θα καταλήξει εκεί που ήταν προγραμματισμένο αλλά έξω από το εστιατόριο για να .....
υποστηριχτεί και ο αποκλεισμός. Η πορεία της οποίας ο όγκος αυξανόταν διαρκώς κατα τη διάρκεια της ( περίπου 1000 άτομα) έφτασε τελικώς έξω από το κατάστημα.

Μέλη της διοίκησης του Συνδικάτου εργατοϋπαλλήλων τουριστικών, επισιτιστικών επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης μπήκαν μέσα στο μαγαζί μαζί με άλλους συνδικαλιστές και τον απολυμένο υπάληλο.
Ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού υπέγραψε και σφράγισε με τη σφραγίδα της επιχείρησης έγγραφο στο οποίο δηλώνει ότι θα επαναπροσλάβει τον απολυμένο υπάληλο με βάση τη σύμβαση του κλάδου και θα του καταβάλει ότι του χρωστάει και ότι θα υπογράψει σύμβαση με όλους τους εργαζόμενους στο κατάστημα και θα τους πληρώσει ότι τους χρωστάει με βάση τη σύμβαση. Ακόμα αποφασίστηκε τα μπουρμπουαρ να συγκεντρώνονται και να μοιράζονται ισότιμα σε όλους τους εργαζομένους (μέχρι τώρα τα έπαιρνε το αφεντικό).

Μετά από αυτό μέλος του Συνδικάτου εργατοϋπαλλήλων τουριστικών, επισιτιστικών επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε την επιτυχή αυτή έκβαση. Ο κόσμος ξέσπασε σε χειροκροτήματα ουρλιαχτά και δυναμικά συνθήματα.
Η πορεία αποχώρησε από το μαγαζί και διαλύθηκε λίγο παραπάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου