Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Ξεσάλωσαν οι εισπρακτικές


Η φωνή -συνήθως γυναικεία- συστήνεται και ξεκινά να αφηγείται το λόγο της τηλεφωνικής κλήσης με ύφος αρχικά επίσημο. Ο δανειολήπτης με ληξιπρόθεσμες οφειλές θα ακούσει στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής τα ίδια. «Πότε μπορείτε να πληρώσετε;», «γιατί δεν έχετε τακτοποιημένες τις οφειλές σας;».

Οι κοφτές ερωτήσεις θα διαδεχθούν την ειρωνεία και το στυλάκι της κυρίας θα γίνει δασκαλίστικο... «Ας μην παίρνατε το δάνειο, αν δεν ήσαστε σε θέση να πληρώσετε» ή «δυστυχώς δεν έχω δικά μου χρήματα για να σας βοηθήσω να αποπληρώσετε!».

Και η ειρωνεία θα δώσει τη θέση της στις απειλές, αν στο μεταξύ δεν....
 έχουν ξεκινήσει μεταξύ των δύο συνομιλητών τα κοσμητικά επίθετα. «Τότε η υπόθεσή σας θα ανατεθεί στο νομικό τμήμα!», θα πει σε βαρύγδουπο τόνο η φωνή, που από σοβαρή έχει μεταλλαχθεί σε τσιριχτή, εκνευριστική και με αυξημένη ένταση.

Πίσω από τα χιλιάδες καθημερινά εκνευριστικά τηλεφωνήματα, που δεν ορίζουν ώρες κοινής ησυχίας, κρύβεται μια μεγάλη βιομηχανία, η οποία ανθεί... στις πλάτες των χιλιάδων υπερχρεωμένων νοικοκυριών, που συνεχίζουν να ασφυκτιούν εν μέσω οικονομικής κρίσης.

Εάν πάντως οι «εισπρακτικές» ήταν μέχρι πρόσφατα συνυφασμένες αποκλειστικά με τραπεζικά χρέη, πλέον οι τομείς στους οποίους παραπέμπουν διευρύνεται. Επιλέγονται ως... σύμμαχοι στον πόλεμο της είσπραξης οφειλών από εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα επεκτείνουν τη δραστηριότητά τους και με τις ευλογίες του Δημοσίου για τη συγκέντρωση των χρεών προς την Εφορία.

Οι εταιρίες αγοράζουν πακέτα οφειλών από δανειολήπτες προς τις τράπεζες. Οι διαδικασίες κατάσχεσης ακινήτων, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του Ε.Ι.Χ.Ε., αναμένεται να συναντήσουν «κόκκινο» για τις οφειλές κάτω από 20.000 ευρώ.
πηγή: www.taxydromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου