Κυριακή, 25 Απριλίου 2010

Οι ετικέτες στα τρόφιμα σώζουν


Άρρηκτα συνδεδεμένη με την υπέρταση η κατανάλωση αλατιού πρέπει να γίνεται με μέτρο και σχολαστικότητα. Η ποσότητα του αλατιού που περιέχουν τα τρόφιμα αναγράφονται υποχρεωτικά στην ετικέτα τους. Εάν ένα τρόφιμα στα 100 γρ. περιέχει 0,6 γρ. νατρίου ή 1,5 γρ. αλάτι τότε έχει υψηλή περιεκτικότητα. Αν αναγράφει 0,1 γρ. νατρίου η 0,3 γρ. αλάτι τότε έχουμε χαμηλή κατανάλωση. Οι ποσότητες έως 0,005 γρ. χαρακτηρίζονται από ελεύθερο σε νάτριο ή αλάτι.
Άλλοι τρόποι ελέγχου της ποσότητας του αλατιού στην διατροφή μας είναι.....
η αντικατάσταση μέρους του από μυρωδικά και μπαχαρικά, η προσοχή στην κατανάλωση αλλαντικών και τυποποιημένων τροφών. Τέλος καλό είναι να περιοριστούν τα γεύματα εκτός σπιτιού λόγο της μεγάλης ποσότητας σε αλάτι.
πηγή:www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου