Σάββατο 15 Μαΐου 2010

Ποιός είναι ο εργοδότης που πληρώνει τις κρατήσεις για το εφ'άπαξ κύριοι;


Ακούω τις φωνές των υπαλλήλων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα σχετικά με τις μειώσεις στα επιδόματα τους και στις συνολικές αποδοχές τους και απορώ.
Νομίζουν ότι προσφέρουν και παράγουν συμφωνα με αυτά τα οποία πληρώνωνται;
Όλοι οι Έλληνες έχουν έρθει κάποια στιγμή απέναντι σε κάποιον υπάλληλο του δημοσίου και έχουν δεί τον τρόπο με τον οποίο εργάζονται (εάν τον βρούν στο πόστο του).
Και όταν ακούω από αυτούς την λέξη ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ μου γυρίζουν τα μυαλά.
Ξέρεις πόσες κρατήσεις έχω δώσει εγώ για να πάρω αυτό το εφ'άπαξ; μου είπε κάποιος γείτονας που κάθε ημέρα που γυρνούσα στο σπίτη μετά την δουλειά τον έβλεπα να πίνει φραπέ στο μπαλκόνι του.
Συμφωνώ μόνο που τις δικές μου κρατήσεις της πληρώνει ο εργοδότης μου ενώ τις δικές του ο κάθε εργαζόμενος των 700,00 , 800,00 , και 1.000,00€.
Πληρώνει ο εργαζόμενος των 700.00€ των μήνα για να παίρνει συνολικά μισθό και επιδόματα 2.500,00€.
Σπάνια ακούς δημόσιο υπάλληλο που να μην σου πει ''στην δικιά μας υπηρεσία εργαζόμαστε δεν παίζουμε΄΄.
Και γιατί τότε όλοι εμείς δεν εξυπηρετούμαστε άμεσα και περνάμε του Χριστού τα πάθη μέχρι να τελειώσει κάποια δουλειά μας με το δημόσιο;
Kαι δεν φτάνει που.....
 δεν τελειώνει άμεσα η δουλειά μας πληρώνουμε όλοι εμείς και ένα κάρο χρήματα για τους μισθούς και τα επιδόματα (ακούσατε για το επίδομα προπέλας;).

Σκεφθείτε ότι από τα 50 δισ. ευρώ που εισπράττει το κράτος από τους φόρους, τα 32 δισεκατομμύρια φεύγουν για την πληρωμή των μισθών!!!

Στη Γερμανία, οι δημόσιοι υπάλληλοι (περίπου 6 εκατ.) αποτελούν το 14% του συνολικού εργατικού δυναμικού (ιδιωτικός και δημόσιος τομέας), όταν το αντίστοιχο ποσοστό στην Ελλάδα είναι 22,3% (1 εκατ. δημόσιοι υπάλληλοι και 4,5 εκατ. συνολικό εργατικό δυναμικό στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα).
Σε μία άλλη μεγάλη χώρα, την Ιταλία με ΑΕΠ 1,5 τρισ. ευρώ και πληθυσμό 60 εκατ., απασχολούνται 3,6 εκατ. δημόσιοι υπάλληλοι που αντιστοιχούν στο 14,5% των εργαζομένων
Η Ιρλανδία διαθέτει έναν από τους πιο αποτελεσματικούς δημόσιους τομείς. Μικρή σπατάλη (μόλις 7% των πρωτογενών δαπανών) και υψηλή αποδοτικότητα που φτάνει το 93%.Απασχολεί 37.300 δημόσιους υπαλλήλους (17,7% των συνολικών μισθωτών) και τα επιδόματα περιορίζονται στα βασικά (παιδιά, υπερωρίες κ.λπ).
Και όσο αναφορά τις αποδοχές των δημοσίων, στη Γερμανία για παράδειγμα, οι μέσες ονομαστικές ετήσιες αποδοχές στον ιδιωτικό τομέα ανέρχονται σε 31.000 ευρώ και στον δημόσιο στα 35.000 ευρώ.
Και φυσικά οι υπηρεσίες όλων των παραπάνω κρατών δεν έχουν καμία σχέση μα τις δικές μας επειδή εκεί οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα στο οχτάωρο τους ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ.
Από αυτό το σπάταλο Δημόσιο, λοιπόν, αρχίζει η ελληνική χρεοκοπία.

2 σχόλια:

  1. Άντε να συμφωνήσω πως ΕΙΜΑΣΤΕ όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι τεμπέληδες και μας πληρώνετε! Είστε ΟΛΟΙ φοροφυγάδες και κλεφταράδες ενώ εμείς δεν ξεφεύγουμε με τίποτε και μας σκίζουν κανονικά! Εργάζομαι στο ΕΚΑΒ και έχω υποστεί μείωση που αγγίζει το 50%. Συμφωνείτε να προσφέρω και ανάλογες υπηρεσίες με την αμοιβή που μου δίνετε? Και μάλιστα την ώρα που κάποιο αυτοκίνητο έχει παρασύρει το παιδάκι σας και χαροπαλεύει ή έχετε υποστεί ανακοπή και πρέπει να σας δώσω τις πρώτες βοήθειες? Να σας βοηθήσω για όσο με πληρώνετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγνώμη συνέλληνα που δεν είδα το σχόλιο σου νωρίτερα.
    Λοιπόν έχουμε και λέμε:
    1)Μάλλον δεν έχεις δουλέψει καθόλου στον ιδιωτικό τομέα γιατί τότε θα ήξερες ότι και όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ φοροφυγάδες μιας και αυτοί, όπως και εσύ, δεν ξεφεύγουν με τίποτα (όπως λες για τον εαυτό σου). Εάν δεν ξέρεις τον τρόπο φορολόγησεις ενός μισθωτού η εργάτη τότε ρώτα να μάθεις.
    2)Πάντα είχα ένα σεβασμό σε κάποιες ειδικότητες δημοσίων υπαλλήλων π.χ. εναερίτες τις ΔΕΗ, η εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ όπως εσύ και θεωρώ ότι βγάζουν άξια τον μισθό τους αλλά ως εκεί γιατί εσύ το χόντρινες επειδή α)ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΚΟΜΗ καταλάβει ότι εσύ έχεις μισθό και δεν είσαι μέσα στο 1,5 εκατομύριο ανέργους με μηδέν έως πολύ λίγα για εισόδημα και β)ατυχές το παράδειγμα σου γιατί εάν ο οικοδόμος που σου φτιάχνει το σπίτη σύμφωνα με τα λεφτά που αμοίβετε πλέον 35-40€ για 10 ώρες από 60€ για 8 ώρες πριν 4 χρόνια (και χωρίς ένσυμο πλέον) το σπίτη σου μια μέρα θα πέσει στο κεφάλι σου, εάν η κοπέλα του super market που δουλευει 6 ώρες την ημέρα για 350ευρώ τον μήνα δεν προσέξει την υγειηνή στο τρόφιμα ψυγείου που σου πουλάει το λιγότερο που θα αποκτήσεις θα είναι δηλητηρίαση, εάν ο μηχανικός στην αντιπρωσωπεία που του μειώσανε το μεροκάματο από 1.000€ στα 700€ σου παρέχει υπηρεσίες σύμφωνα με αυτά που αμοίβεται τότε ετοιμάσου για τον γκρεμό από ελατωματικα φρένα και τα παραδείγματα είναι άπειρα γι αυτό είπα ότι είναι ατυχές το παράδειγμα σου.
    Δες και τα παρακάτω για την καλύτερη ενημέρωση σου
    http://tsuknida.blogspot.gr/2010/05/blog-post_7333.html
    http://tsuknida.blogspot.gr/2010/09/blog-post_24.html
    http://tsuknida.blogspot.gr/2012/03/blog-post_16.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή