Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

2 ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ.

ΘΕΜΑ 01:OXI ΦΕΤΟΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ
Με μία λιτή ανακοίνωση, λίγες ήμερες πριν την άφιξη των παιδιών για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα (φιλοξενία ελληνόπουλων της διασποράς σε κατασκηνώσεις), στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών, η Κυβέρνηση έκανε γνωστό ότι αποφάσισε τη μη υλοποίηση του φετινού Προγράμματος Φιλοξενίας Παιδιών της Ελληνικής Διασποράς, λόγω «δημοσιονομικού κόστους». Το πρόγραμμα αυτό πραγματοποιείται ανελλιπώς τα τελευταία 25 και πλέον έτη από τη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών και σκοπό έχει τη σύσφιξη των δεσμών των Ελληνοπαίδων της Διασποράς, τόσο με την χώρα καταγωγής τους, όσο και μεταξύ τους.
Η συγκεκριμένη κυβερνητική επιλογή συνιστά απρέπεια απέναντι στα παιδιά και στις οικογένειές τους, γιατί -όπως τονίζει και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων Γ.Γ.Α.Ε. στην από 13-7-2010 ανακοίνωσή του- «εκθέτει την Πολιτεία στα μάτια της Ομογένειας, γεμίζει απογοήτευση τα παιδιά που θα λάμβαναν μέρος και φέρνει τους γονείς τους σε δύσκολη θέση ανατρέποντας τον οικογενειακό τους προγραμματισμό».
πηγη:http://omogeneia.ana-mpa.gr/press.php?id=10881

Την ίδια στιγμή, περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ ξοδεύτηκε από την κυβέρνηση προκειμένου να πραγματοποιηθεί η φιλοξενία των καλεσμένων του συνεδρίου της Διεθνούς Σοσιαλιστικής. Φαίνεται ότι η σημερινή Ελλάδα δεν επιθυμεί την επαφή των παιδιών των ομογενών με την Ελλάδα, αφού ξοδεύει τεράστια ποσά για πανηγύρια και δεν ξοδεύει ελάχιστα ποσά για την σύνδεση και την συνέχεια της Ελλάδας με τον απόδημο Ελληνισμό.
Φίλος μου θύμισε και μια εκπομπή τις ΕΡΤ3 (διασπορα)  όπου η δημοσιαγράφος ρώτησε ένα έλληνόπουλο από την Αιγυπτο ,"Τι ειναι η Ελλαδα για σενα?" κι εκείνο έδωσε την παρακάτω απάντηση:
"Η Ελλάδα για μένα είναι φως...Είναι σαν ένα ποτήρι νερό που το πίνεις και σου δίνει ζωη"

ΘΕΜΑ 02:ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΧΩΡΙΣ ΕΝΟΧΕΣ
Το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός δεν είπε σε κανέναν, ούτε καν στους στενούς συνεργάτες του, εάν σκοπεύει να πάει διακοπές ή όχι, έκανε πολλούς υπουργούς να προσαρμοστούν στο πρόγραμμα που νόμιζαν ότι θα ακολουθήσει ο κ. Παπανδρέου το καλοκαίρι. Και αυτό μέχρι... χθες. Διότι στη χθεσινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου συνέβη κάτι απρόοπτο για τους υπουργούς. Ο Πρωθυπουργός προέτρεψε τους υπουργούς του να πάνε... διακοπές, «σε λελογισμένο όμως χρόνο». Και προτού προλάβουν να συνέλθουν συνέχισε: «Εμείς δεν λέμε ότι δεν πρέπει να κάνετε διακοπές. Επιβάλλεται να κάνετε διακοπές και μάλιστα να κάνετε διακοπές χωρίς ενοχές. Να ξεκουραστείτε για να συνεχίσουμε μετά με μεγαλύτερη ένταση τον αγώνα» . Η μόνη από τους υπουργούς που φάνηκε να έχει απορίες, όχι τόσο για τις διακοπές όσο για τον χρόνο των διακοπών, ήταν η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κυρία Κατερίνα Μπατζελή, η οποία τον ρώτησε: « Εννοείτε 3 με 4 ημέρες;» Ολοι γέλασαν συμπεριλαμβανομένου και του Πρωθυπουργού, χωρίς όμως να της δοθεί απάντηση.
Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=46&ct=32&artId=310313&dt=24/07/2010#ixzz0ucfvWZiE

Οι πολίτες στενάζουν από την ανεργία τους απλήρωτους μισθούς & την ακρίβεια, τα Εθνικά μας θέματα σε παρατεταμένη κρίση, ανάπτυξη δεν υπάρχει, οι επιχειρήσεις κλείνουν η μετακομίζουν, οι νέοι μεταναστεύουν και για όλα αυτά κανένας δεν είναι ένοχος.
Οπότε καλά μπάνια!
Μήπως εσείς μας κυβερνάτε και θα μας λείψετε;
Το "Μνημόνιο" κυβερνά μέσω της τρόικας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου