Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Cohn-Bendit: ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΛΕΦΤΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δυστηχώς δεν μπόρεσα να βρω κάποιο βίντεο με Ελληνικούς υπότιτλους απο την τελευταία ομιλία του Daniel Cohn-Bendit στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο όπου είπε:"Γνωρίζατε χρόνια πριν από την κρίση για το πρόβλημα της Ελλάδας και δεν κάνατε καμία επίσημη παρέμβαση. Πηγαίνατε στις εκκλησίες, προσευχόσασταν και πιστεύατε ότι θα λυθεί το πρόβλημα της Ελλάδας. Δεν λύθηκε όμως. Μετά ασκήσατε, ασκήσαμε όλοι σαν πλειοψηφία, ασφυκτική πίεση στην Ελλάδα και στον ελληνικό λαό που έκανε όσα λάθη έκανε και η ελίτ της χώρας.
Ομως αυτή την ώρα κύριε Μπαρόζο, που ασκείται πίεση στους Ελληνες για να τα καταφέρουν, δεν σας άκουσα να σχολιάζετε το γεγονός πως τον Αύγουστο εκπρόσωποι της γαλλικής και της γερμανικής αμυντικής βιομηχανίας είχαν διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση για να συνεχιστεί η πώληση οπλικών συστημάτων στην Ελλάδα".

Aναρτώ όμως την ομιλία του Daniel Cohn-Bendit στις 5/5/2010 στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που ήταν χείμαρρος εναντίον των δυνατών κρατών της Ε.Ε. που υποτίθεται ότι μας στηρίζουν. Στην ουσία στηρίζουν τον εαυτό τους.
Εξάλλου ο υπ.εξωτ. της Σλοβακίας εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους η Σλοβακία αρνείται να βοηθήσει την Ελλάδα είπε:
"Η βοήθεια προς την Ελλάδα είναι ένας ευφημισμός. Πρόκειται για τη διάσωση των κερδών των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών εμπορικών τραπεζών. Αυτά τα χρήματα ρέουν προς τα πιο αδύνατα κοινωνικά στρώματα στην Ελλάδα; Ρέουν προς τις ευρωπαϊκές ιδιωτικές εμπορικές τράπεζες"
Πρόκειται στην πραγματικότητα, όπως είπε, για μια "αλληλεγγύη των ανθρώπων που εργάζονται τίμια και πληρώνουν φόρους, προς τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές τράπεζες, για να μπορέσουν αυτές να συνεχίσουν να συμπεριφέρονται με ανεύθυνο τρόπο"


Υ.Γ. Στο youtube το έχουν δει, μέχρι σήμερα, πάνω από 234.000 άτομα και αυτό είναι πολύ θετικό αφού η ενημέρωση δεν σταματά στις εφημερίδες και στην τηλεόραση. Το αρνητικό είναι ότι όλα αυτά δεν τα είπε Έλληνας πολιτικός στο Ε. κοινοβούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου