Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Το ήξερες αυτό;

Πολλοί απο εμάς, προβαίνουμε στην διαδικασία πώλησης η δωρεάς των κινητών τηλεφώνων μας, όταν τα θεωρήσουμε παρωχημένα. 
Οι συσκευές κινητής τηλεφωνίας όμως, πέρα απο την ικανότητα να στέλνουν μηνύματα γραπτά και να κάνουν κλήσεις, διατηρούν και αρχειοθήκη με προσωπικά δεδομένα που αρκετές φορές είναι πάρα πολύ σημαντικά (Αριθμός ΑΦΜ, ΡΙΝ καρτών , κτλ.) 
Την στιγμή λοιπόν που γίνεται η πώληση , ο κάτοχος της παλιάς σας συσκευής , μόλις έχει εξασφαλίσει ενα θησαυρό δεδομένων που μπορεί να χρησιμοποιήσει. 
Νούμερα αποθηκευμένα στην μνήμη του τηλεφώνου, δεδομένα στις κάρτες μνήμης, όλα είναι εκεί και έτοιμα προς χρήση. 
 Πως μπορούμε να τα σβήσουμε όμως και να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο; 

1) Τα στοιχεία της λίστας επαφών μας, πέρα από την αποθήκευση στην SIM , πολλές φορές περνάνε και στην μνήμη του τηλεφώνου. Μέσα από τα menu των συσκευών , υπάρχει ειδική επιλογή , όπου...
μπορείτε να αντιγράψετε τα πάντα στην SIM και μετά να κάνετε ολική διαγραφή στα νούμερα που είναι αποθηκευμένα στην συσκευή σας. 

2) Στις κάρτες μνήμης , περιέχονται φωτογραφίες-δεδομένα ακόμα και τραπεζικά στοιχεία πολλές φορές. Προμηθευτείτε ένα καλώδιο RS232 (μαζί με το απαραίτητο λογισμικό/suite)και συνδέστε το , με κατάλληλο βύσμα στο κινητό σας. Από εκεί μέσα από έναν υπολογιστή, αφού έχετε διατηρήσει τα δεδομένα σας , σε κάποιο σημείο , εκτός τηλεφώνου, ΔΙΑΓΡΑΨΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. 
Αν τώρα δεν είσαστε και πολύ οικείοι με υπολογιστές και τα τερτίπια τους, στην αγορά κυκλοφορούν ειδικές συσκευές ανάγνωσης μνημών που μπορούν να σας κάνουν την ζωή πολύ πιο εύκολη και την διαδικασία αυτή ακόμα ευκολότερη, με την εντολή backup/format που έχουν οι περισσότερες. 

3) Επαναφέρετε το τηλέφωνο στις εργοστασιακές ρυθμίσεις του, με την χρήση ΡΙΝ2 , που θα το φέρει σε εξορισμού σημείο χρήσης. Έτσι ακόμα και αν κάποια παράμετρος στην λειτουργία του , σας έχει διαφύγει (πχ ρύθμιση email account για αυτόματο download) αυτή θα διαγραφεί και δεν θα έχετε πλέον κανένα πρόβλημα διασφάλισης των ηλεκτρονικών δεδομένων σας. 

Είναι τρία πολύ απλά βήματα, που μπορεί να κάνει και ο πιο απλός χρήστης, έχοντας πάντα στο μυαλό του , πως τα δεδομένα του , είναι πολύ σημαντικά για να είναι σε κοινή διάθεση. Αυτά όσο αναφορά την διασφάλιση των δεδομένων μας από άλλους χρήστες που θα αποκτήσουν την συσκευή μας αλλά τι γίνεται με ατούς που δεν θα έχουν ποτέ την συσκευή μας στα χέρια τους;
Tι εννοώ;
Πατήστε *#06# (ΑΣΤΕΡΙ ΔΙΕΣΗ ΜΗΔΕΝ ΕΞΙ ΔΙΕΣΗ) και στην οθόνη του κινητού παρουσιάζεται ο σειριακός αριθμός της συσκευής.
Το πρώτο πράγμα που κάνει η συσκευή όταν ανοίγουμε το τηλέφωνο μας είναι να αποστείλει τον αριθμό αυτόν στο δίκτυο.
Άρα με την ταυτοποίηση ξέρουν και τα του χρήστη...όλοι στο μάτι του ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΔΕΛΦΟΥ....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου