Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Μάθετε τις πιθανότητες της εξωσωματικής γονιμοποίησης

Ένα ζευγάρι που θέλει να μάθει πόσες πιθανότητες έχει να αποκτήσει μωρό μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης, μπορεί πλέον να χρησιμοποιεί μια νέα εφαρμογή που είναι διαθέσιμη online στη διεύθυνση www.ivfpredict.com ως μια απλή εφαρμογή υπολογισμού και βασίζεται σε 9 απαντήσεις που αφορούν το ζευγάρι.
Οι ερευνητές, υπό τον Σκοτ Νέλσον, που παρουσίασαν τη σχετική μελέτη στο ιατρικό περιοδικό «PLoS Medicine» ανέλυσαν τις λεπτομέρειες περισσότερων από 144.000 κύκλων εξωσωματικής και δημιούργησαν ένα στατιστικό-υπολογιστικό μοντέλο που, όπως υποστηρίζουν, αν τροφοδοτηθεί με τα κατάλληλα δεδομένα, μπορεί να προβλέψει με ακρίβεια μέχρι και 99% τις πιθανότητες επιτυχίας μιας νέας προσπάθειας.
Μεταξύ άλλων, η νέα «φόρμουλα» λαμβάνει υπόψη της την ηλικία της γυναίκας, την αιτία της υπογονιμότητας, τον αριθμό των ετών που προσπαθεί να μείνει έγκυος, το κατά πόσο χρησιμοποιεί δικά της ή όχι ωάρια, τον αριθμό των προηγούμενων αποπειρών εξωσωματικής γονιμοποίησης, το αν έχει μείνει έγκυος στο παρελθόν και αν έχει ήδη αποκτήσει παιδί κ.α.
Οι ειδικοί εκτιμούν ότι περίπου 80 εκατομμύρια ζευγάρια παγκοσμίως αντιμετωπίζουν πρόβλημα γονιμότητας. Τα στοιχεία από τις ανεπτυγμένες χώρες (ΗΠΑ, Βρετανία κ.α.) δείχνουν ότι κατά μέσο όρο περίπου το ένα τρίτο των εξωσωματικών καταλήγει σε επιτυχία όταν η γυναίκα είναι κάτω των 35 ετών, ενώ το ποσοστό επιτυχίας πέφτει στο 5% έως 10% για τις γυναίκες άνω των 40 ετών.

2 σχόλια:

  1. Καλημέρα.
    Πονεμένη ιστορία με πολύ χρήμα και ΚΡΥΦΑ τα αποτελέσματα.
    Είσαι η γνωστή Τσουκνίδα από το Space;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σωστά Μιχάλη και θα προσθέσω επίσης την μεγάλη υπομονή και το κουράγιο γιατί το χρήμα ούτως η άλλως το εχεις πάρει απόφαση οτι θα το ξοδέψεις, αλλά την ψυχολογική ταλαιπωρία....
    (Καμία σχέση με Space)

    ΑπάντησηΔιαγραφή