Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΙΚΙΝΓΚΣ

Απόψε στις 22.00, την ώρα ακριβώς που θα κλείνει το θλιβερό PSI  του ξεπουλήματος και της χρεοκοπίας για μας τους Έλληνες, την ίδια ώρα η ΝΕΤ θα προβάλει ένα ντοκυμαντέρ, στο οποίο οι Βίκινγκς θα μας παραδώσουν μαθήματα δημοκρατίας.  Σε ποιους;  Σε μας που κάποτε δημιουργήσαμε τη δημοκρατία.

Το πολύ ενδιαφέρον αυτό ντοκυμαντέρ αναφέρεται στον τρόπο που αντιμετώπισαν οι Ισλανδοί τόσο....
το αντίστοιχο με το δικό μας οικονομικό πρόβλημα, όσο και το πολιτειακό τους πρόβλημα. Ο τρόπος που αντιμετώπισαν τα προβλήματά τους οι Ισλανδοί και με αυτόν νίκησαν, ακούει στο όνομα «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» και όχι δικτατορία με κοινοβουλευτικό μανδύα, όπως σε μας.

Αξίζει να δείτε και να ακούσετε τον Πρόεδρο της Ισλανδίας. Ο άνθρωπος αυτός εξηγεί πως μπροστά του (όπως ακριβώς συνέβη και σε μας) άνοιξαν δύο δρόμοι. Ο δρόμος που επέβαλαν οι αγορές και ο δρόμος που επέβαλε η βούληση του λαού του. Εκείνος, σε αντίθεση με τους Παπανδρέου, Σαμαρά, Παπούλια,  ακολούθησε τον δεύτερο δρόμο της βούλησης του λαού του.

Από εκείνη τη στιγμή και μετά οι ίδιοι οι Ισλανδοί πολίτες, συγκρότησαν...
Λαϊκή Συντακτική Εθνοσυνέλευση και άλλαξαν μόνοι τους το Σύνταγμα της χώρας τους, αποφάσισαν σε δύο δημοψηφίσματα ότι δεν πληρώνουν μια στις αγορές και σήμερα έχουν ξαναβγεί στις αγορές και δανείζονται άνετα, χωρίς να έχουν στο μεταξύ καταβάλει μια.  

Ταυτόχρονα, από την περασμένη Δευτέρα, δικάζουν τον πρώην πρωθυπουργό τους ως υπεύθυνο για την κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος στη χώρα τους. Αντίθετα εμείς καταστρέφουμε τα ασφαλιστικά ταμεία και τις ζωές τόσων εκατομμυρίων ανθρώπων για να διασώσουμε τις ντόπιες και ξένες τράπεζες.

Οι Ισλανδοί τα κατάφεραν όλα αυτά, αφενός γιατί έδειξαν αποφασιστικότητα και δεν το έβαλαν στα πόδια στο πρώτο δακρυγόνο που έπεσε και αφετέρου πέρασαν στη διεθνή κοινότητα το μήνυμα ότι πρώτα θα διασωθεί ο Ισλανδικός λαός. Όχι το γενικό ξεπούλημα περιουσιών και λαού που ετοιμάζουν οι Έλληνες πολιτικοί κοτζαμπάσηδες, βασιζόμενοι στη διαίρεση και στην ακατανόητη εμπιστοσύνη των Ελλήνων στους πολιτικούς τους.
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΙΚΙΝΓΚΣ - Trailer from Yorgos Avgeropoulos on Vimeo.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου