Τετάρτη, 25 Απριλίου 2012

Είναι πολλά τα λεφτά Άρη!!!

Πολλοί πολίτες διερωτούνται γιατί την περίοδο που η πολιτική έχει πλήρως απαξιωθεί και αρκετοί εθνοπατέρες γίνονται δέκτες προπηλακισμών με γιαουρτώματα μπουκάλια νερού, νεράτζια εμφανίζονται χιλιάδες πρόθυμοι να πλαισιώσουν τα ψηφοδέλτια των κομμάτων;
Η απάντηση είναι τόσο απλή: Γιατί είναι πολλά τα λεφτά της βουλευτικής αποζημίωσης και των προνομίων που απολαμβάνουν. Πράγματι σε καιρούς μνημονίου το μηνιάτικο για τους βουλευτές φτάνει ή και ξεπερνά τα 6.700 ευρώ. Συνολικά οι 324 βουλευτές και ευρωβουλευτές μάς κοστίζουν ετησίως ούτε λίγο ούτε πολύ 62.507.900 ευρώ!

 Αφθονες είναι οι διευκολύνσεις αλλά και οι «έξτρα» αμοιβές για τους εθνοπατέρες. Σταχυολογήσαμε μερικές απ’ αυτές.
* Κάθε βουλευτής που εκλέγεται στην επαρχία λαμβάνει επιπρόσθετα 1.000 ευρώ το μήνα για την ενοικίαση διαμερίσματος ή οικίας.
* Ολοι οι βουλευτές παίρνουν άπαξ 1.500 ευρώ για οργάνωση γραφείου και 1.000 ευρώ τις... γιορτές λόγω της ανάγκης για «επικοινωνίας» με τους ψηφοφόρους τους.
* Οι βουλευτές δικαιούνται 104 αεροπορικών εισιτηρίων κάθε χρόνο και απεριόριστες δωρεάν μετακινήσεις με τα ΚΤΕΛ και τον ΟΣΕ.
* Φυσικά δεν πληρώνουν διόδια.
* Ολοι οι βουλευτές έχουν τηλεφωνική ατέλεια, δηλαδή δωρεάν τηλεφωνικές συνδέσεις.
* Και οι 300 (συν 24 ευρωβουλευτές) απαλλάσσονται μέρος του φόρου που συνήθως είναι της τάξεως των 3000 ευρώ ετησίως.
* Κάθε βουλευτής δικαιούται... στο γραφείο του τέσσερις συνεργάτες, έναν ειδικό σύμβουλο και έναν συνοδό αστυνομικό που στην πορεία γίνονται δύο και τρεις. Το κόστος κάθε υπαλλήλου που απασχολεί είναι στην χειρότερη 1.500 ευρώ το μήνα, γεγονός που ανεβάζει ιλιγγιωδώς το κόστος συντήρησης των μελών του Κοινοβουλίου που πληρώνει ο Ελληνας φορολογούμενος.
Αφήστε που αν τους αποστρατεύσει κοινώς «μαυρίσει» ο λαός παίρνουν και 4.800 ευρώ σύνταξη το μήνα, εφόσον έχουν συμπληρώσει τέσσερα χρόνια θητείας στα κοινοβουλευτικά έδρανα.
Αρα συμφέρει και πολύ να εκτεθεί κάποιος σε εκλογική αναμέτρηση διεκδικώντας βουλευτική έδρα αφού εάν την κερδίσει θα περάσει… πλουσιοπάροχα!

πηγή http://national-pride.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου